Geboren te Aalst in 1947.

Als echtgenote van een man met verschillende buitenlandse missies heb ik vele geuren en kleuren waargenomen die allen hun eigen indruk hebben nagelaten. Als moeder van drie kinderen zit je midden in de wisselende emoties van een evoluerende wereld.

De mens is altijd op zoek geweest naar manieren om via verbeelding te imponeren, te choqueren, te inspireren, te emotioneren, kortom te beroeren en te ontroeren.

Mijn scholing heb ik gekregen in de academies van Wetteren, Liedekerke en Aalst alsook in de verschillende workshops waaraan ik heb deelgenomen of zelf heb gegeven.

Mijn werk ontstaat wanneer ik een emotie ervaar in de natuur, een aangrijpende foto of situatie. De emoties laat ik de vrije loop in mijn werk waardoor de schilderijen gevarieerd en meestal kleurrijk zijn.

Als kijker wordt je ondergedompeld in een bad van licht en schaduw, van beweging en richting, een dynamiek van kracht en tederheid. De composities worden opgebouwd door een realistische waarneming te vertalen in een uniek blijvend beeld.

De betrachting is door beelden, ontsproten aan mijn emotie en verbeelding de kijker aan te zetten om in het beeld te kruipen en zijn eigen emoties van het beeld te ervaren.

De schilderijen zijn gemaakt op doek of papier of karton. Gemaakt met modelleer pasta, acryl alsook materiaal zoals zand en hout. Er worden dunne of dikke lagen geveegd, gekrast of geverfd.

Geschilderd vanuit de emotie ontdekt men onder de oppervlakte veel innerlijk gevoel. De werken zijn niet vanzelfsprekend en dwingen de toeschouwer dieper te zoeken, te reflecteren.

Wat is de realiteit tussen de zichtbare beelden en de inhoud die er achter schuilt? Een zoektocht voor de kijker en een antwoord die hij/zij vindt in zijn eigen perceptie.